Lukuviikko 2012

Valtakunnallista Lukuviikkoa vietetään 23.-29.4.2012. Lukuviikko on lukemisen teemaviikko, jonka teemana on tänä vuonna tietokirjallisuus. Lukukeskus julkaisee maaliskuussa verkkosivuillaan oppituntivinkkejä tietokirjojen käsittelyyn eri luokka-asteilla. Huhtikuun puolivälissä ilmestyvät lasten kirjallisuuslehti Vinskin ja nuorille suunnatun Lukufiiliksen teemanumerot, joita voi tilata edullisina nipputilauksina.

Lukuviikko on erinomainen aika kutsua kirjailija tai kääntäjä kouluvierailulle. Esiintyjiä voi tilata Lukukeskuksen palvelun kautta. Keväällä Lukukeskus julkaisee uuden kirjailijatietokannan, josta löytyy vierailuja tekeviä kauno- ja tietokirjailijoita sekä kääntäjiä.

Lukukeskus on julkistanut peruskoulun ja lukion luokille kilpailun, jossa arvotaan kuusi tietokirjavierailua. Kilpailuun voi osallistua kokoamalla luokan Top 5 Tietokirjat -lista. Vastaukset tulee lähettää 29.2.2012 mennessä osoitteeseen lukukeskus@lukukeskus.fi tai postitse Lukukeskus, PL 8, 00531 Helsinki. Palkintovierailut kustantaa Suomen tietokirjailijat ry ja ne pyritään järjestämään Lukuviikolla